Over mij

 

Hallo, ik ben Harro: 40-en-nog-een-beetje en een enthousiast fotograaf. Mijn achtergrond is creatief, technisch en de laatste jaren ook educatief. Dit komt voor mij samen in fotografie, waar ik mijn oog voor detail en esthetiek, mijn creativiteit en mijn technisch inzicht combineer. Ook vind ik het leuk om anderen uitleg te geven over en vooruit te helpen in fotografie.

Altijd probeer ik mijzelf uit te dagen en te verbeteren door veel meters te maken, te oefenen en te experimenteren. Daarbij leg ik de lat altijd hoog voor mijzelf. Dat alles heeft mij tot de fotograaf gemaakt die ik nu ben.

Fotograferen doe ik altijd. Wanneer ik geen 'echte' camera bij mij heb, gebruik ik mijn telefoon. En zelfs zonder iets in mijn handen kijk ik altijd als door een lens. Zo ben ik voortdurend bezig met wat mijn blik vangt: kaderingen en standpunten bepalen, nieuwe locaties zoeken, momenten prikken om ergens terug te komen. Het gaat altijd door.

Mijn interesses ten aanzien van fotografie zijn breed, hoewel ik een duidelijk voorkeur heb voor landschappen. Zowel natuurlijke als stedelijke. Het liefst fotografeer ik tijdens de zogenaamde magische uurtjes: het gouden uurtje (net na zonsopkomst en voor zonsondergang) en het blauwe uurtje (net na zonsondergang en voor zonsopkomst). En uiteraard ook tijdens zonsopkomst en zonsondergang.

Naast dat alles, werk ik met veel liefde in het onderwijs. Ik werk parttime met nieuwkomers : kinderen van arbeidsmigranten, van expats en van vluchtelingen. Het geeft mij veel voldoening hen Nederlands te mogen leren en bij te dragen aan een veilige, welkome plek in Nederland.

Naast fotograaf ben ik dus ook meester. Omdat ik het allebei zo leuk vind.

Contact

 

Wilt u mij een berichtje sturen? Dat kan met het onderstaande contactformulier.