Media

 

Haarlems Nieuwsblad: Jubileum Harro's Fotokalender van Haarlem
2022-12-14 — "Perfectionistisch zijn is nogal dubbel, zegt hij. 'Ik ben niet snel tevreden, maar de foto's die het dan wel halen worden ontvangen met vaak erg mooie reacties. Dat is wel heel leuk, dat ik er mensen blij mee kan maken, door te delen waar ik zelf blij van word.'"

Haarlems Dagblad: Veel natuurfoto's in jubileumeditie
2022-12-13 — "Mede omdat het om een lustrumeditie gaat, heeft de Haarlemmer dit keer vooral gekozen voor natuurfoto's. 'Ook omdat mijn interesse langzaam verandert', licht Jansz de vele natuur in de nieuwste kalender toe."

Haarlem105: 'Ik ben een geluksfotograaf'
2022-09-13 — "Harro Jansz noemt zichzelf een 'geluksfotograaf' omdat hij intens blij kan worden van die ene perfecte foto van de stad. Een van zijn favoriete plekken in Haarlem is aan de kade bij Molen de Adriaan, waar hij 's ochtends wel eens om 5.00 uur staat met zijn camera."  

Haarlems Dagblad: 'Molen De Adriaan is mijn muze'
2021-11-16 — "Als een kind zo blij was de Haarlemse fotograaf Harro Jansz met de sneeuw en het ijs van afgelopen winter."  

Haarlem updates: 'Haarlem is te mooi om niet vast te leggen'
2021-11-10 — "Ook dit jaar was er volop moois vast te leggen, ondanks een lockdown en daarbij horend aangepast stadsbeeld. Er volgde zelfs een fotoserie 'Haarlem is thuis: foto’s tijdens de avondklok'." 

D66: Haarlem door het oog van de lens
2021-06-28 — "Onze nieuwe impact makende Haarlemmer is Harro Jansz. In dit interview lees je wat Harro drijft om prachtige foto’s te maken van onze stad." 

Haerlems Bodem: Zaterdagavond en alleen maar stille straten
2021-03-27 — "Enkele weken geleden werd onze redactie benaderd door Harro Jansz. [...] Het leek hem tof om een reportage te maken van Haarlem tijdens de avondklok.

Indebuurt Haarlem: Schitterende Haarlem kalender
2020-11-23 — "We spraken in 2018 al met Harro Jansz, beter bekend als Haarlem fotograaf[.] Hij heeft alweer de derde editie van deze op en top Haarlemse kalender gemaakt." 

Haarlems Dagblad: Fotograaf brengt derde jaarkalender uit
2020-11-11 — "Stadsfotograaf Harro Jansz dacht even dat hij door de coronapandemie geen nieuwe jaarkalender met zijn mooiste foto's van Haarlem uit kon brengen, maar uiteindelijk bleek hij meer dan genoeg geschoten te hebben." 

Haarlem105: Ontzettende mug
2019-12-04 — "Aan de telefoon Harro Jansz. Harro, goedenavond. Jij noemt jezelf een ontzettende mug, lees ik hier. En wat doet deze ontzettende mug? Want jij bent foto's gaan maken van die ontzettend mooie stad."

Haarlems Dagblad: Fotograaf wil laten zien wat hij zag
2019-12-04 — "Harro Jansz is niet te beroerd om 's morgens extra vroeg zijn bed uit te komen voor een mooie foto. De Haarlemse hobbyfotograaf schiet graag stedelijke en andere landschappen en die zijn nu eenmaal 's ochtends en 's avonds het mooist op de plaat te zetten." 

Haarlems Nieuwsblad: Een uit de hand gelopen hobby
2019-11-12 — "Harro Jansz maakt al jaren foto's van Haarlem, die met de jaren steeds mooier werden. In een Haarlemse Facebookgroep groeide het aantal reacties en waarderingen, met soms meer dan 1000 likes op een foto." 

Indebuurt Haarlem: Als het geregend heeft
2018-12-19 — "Als je lid bent van de Facebookgroep 'Je bent Haarlemmer als…' dan ken je Harro Jansz ongetwijfeld. Zeer regelmatig plaatst hij daar mooie foto's van Haarlem die door de groep zeer gewaardeerd worden."

Zondagskrant: Haarlem is zo mooi
2018-11-22 — "Menig Haarlemmer kent zijn foto's die hij op de Facebookpagina: 'Je bent Haarlemmer als...' plaatst. Wegens de vele positieve reacties bedacht Harro iets leuks. Een echte fotokalender van onze prachtige stad."